• Facebook ikona
  • Youtube ikona
Aktualita DZD Slovensko

Spoločnosť Družstevní závody Dražice sa zaoberá výrobou kvalitných bojlerov a neustále zdokonaľuje výrobné postupy a prichádza s inovatívnymi riešeniami. Medzi jej najvýznamnejšie novinky patrí zavedenie funkcie tzv. Antilegionelly v inteligentných ohrievačoch vody OKHE SMART. Tá slúži na odstraňovanie baktérie Legionella, ktorá sa veľmi často vyskytuje v systémoch s teplou úžitkovou vodou.

 

Dražické bojlery však majú celý rad ďalších inovácií, ku ktorým patrí napríklad suché keramické teleso alebo univerzálny záves.

K výrobnému radu dražických ohrievačov vody patrí viac ako 380 typov a modifikácií, pri výrobe ktorých sa využívajú najmodernejšie technológie a materiály. Spoločnosť Družstevní závody Dražice navyše pravidelne prináša nové riešenia, ktorými reaguje na potreby svojich zákazníkov. Funkciu Antilegionella vyvinula v nadväznosti na zvýšený výskyt baktérie Legionella vo vodovodnom potrubí v Českej republike. Táto baktéria môže spôsobiť celý rad zdravotných problémov, od bolestí brucha a hlavy, cez horúčku, až po nedostatočnosť ľadvín alebo zápal pľúc.

Legionella sa veľmi rýchlo množí vo vode s teplotou 20 0C až 45 0C, ale jej ohrev nad 70 0C neprežije. Výskyt tejto baktérie môže podporiť aj nedostatočná cirkulácia teplej vody v rozvodoch a vrstva usadenín v teplovodnom potrubí, ohrievačoch vody alebo klimatizáciách. Práve preto sme začali do inteligentných ohrievačov vody OKHE SMART implementovať funkciu Antilegionella, ktorá túto baktériu veľmi jednoduchým spôsobom zneškodní. K jej eliminácii dôjde vo všetkých režimoch nastavenia bojleru pomocou naplánovaného ohrevu vody na teplotu 70 0C, ktorý sa po prvý raz spustí po 28 dňoch od uvedenia ohrievača vody do prevádzky. Tento ohrev je vždy jednorazový a cyklicky sa opakuje raz mesačne, čo je na vyhubenie baktérie z vnútorných priestorov bojleru dostatočné, popisuje novú funkciu Lukáš Formánek, technický riaditeľ Družstevních závodov Dražice, najväčšieho českého výrobcu ohrievačov vody.

Konkrétne je funkcia Antilegionella súčasťou aplikácie pre Android od verzie 1.35 a pre iOS od verzie 1.2 a vyššie. Ak má zákazník zakúpený ohrievač vody OKHE SMART, môže pomocou bluetooth mobilnej aplikácie preinštalovať vnútorný software riadiacej jednotky bojleru na novšiu verziu.

Kvalita dosvedčená celým radom ochranných známok a certifikátov

Okrem novej funkcie Antilegionella, ktorú využívajú len inteligentné ohrievače vody OKHE SMART, majú dražické bojlery celý rad ďalších predností. Medzi nimi vyniká napríklad suché keramické ohrevné teleso, ktoré veľmi dobre odoláva tvrdej vode, a predlžuje tak životnosť oceľovej nádoby bojlera. Obranou proti korózii sú aj dve horčíkové anódy, ktoré Družstevní závody Dražice inštalujú do zložitejších typov ohrievačov vody, a opatrenie nádoby kvalitným bezniklovým smaltom. Nízke tepelné straty a prevádzkové náklady zas zaisťuje špičková polyuretánová izolácia o hrúbke minimálne 42 mm a univerzálny záves pre elektrické bojlery, ktorý eliminuje tepelné mosty medzi nádobou a vonkajším plášťom. Táto novinka navyše dokáže pokryť rôzne vzdialenosti skrutiek na zavesenie bojlerov na stenu a zjednoduší tak výmenu ohrievača vody za iný typ bez nutnosti komplikovaného vŕtania dier do stien.

Najlepším dôkazom kvality našich ohrievačov vody sú ochranné známky a certifikáty, ktoré sme dostali v priebehu nášho pôsobenia na českom trhu. Medzi najvýznamnejšími možno spomenúť napríklad Crystal Enamel, ThermoGen či Ceramic Solution, pod ktorými sú zapísané naše inovatívne riešenia – antikorózna vrstva Crystal Enamel vyvinutá v spolupráci s nemeckou firmou Wendel, polyuretánová izolácia nadnárodnej firmy Bayer, ktorú využívame ako jediný český výrobca bojlerov, a suché keramické teleso,“ dodáva Lukáš Formánek.

KONTAKTY
Družstevné závody Dražice-strojírna s.r.o.
Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou
Česká republika
Tel.: +420 326 370 911 
E-mail: info@dzd.cz